AVG Verwerkingsovereenkomst

AVG Verwerkingsovereenkomst

Graag melden wij hier dat wij u als klant een verwerkingsovereenkomst aanbieden in het kader van de Europese wetgeving General Data Protection Regulation  die 25 mei 2018 van kracht zal worden Deze wetgeving heeft de Nederlandse benaming  Algemene Verordening Gegevensbescherming  (AVG) gekregen.

De basis van de overeenkomst die wij u hier aanbieden is de overeenkomst die wordt aangereikt door onze beroepsorganisatie: Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA)

l


ing. E.J. (Ewout) Verschoor AA, 24 May 2018 | Gepost in avg 0 comment(s)

Dromen of realiseren?

Dromen of realiseren?

De economische vooruitzichten zijn goed. Toch is het nog niet overal zichtbaar. Er zijn ondernemers die zich nog niet hebben aangepast. Ze denken te kunnen blijven doen wat zij altijd al deden. Jammer! Een ondernemer moet zich namelijk aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden. Beter is nog als hij of zij een grote mate van anticiperend gedrag laat zien. Vooruitlopen en oplossingen zoeken voor toekomstige problemen. Dat vraagt een positieve instelling en ondernemerskracht. Toch kunnen sommigen het nog niet opbrengen om zich over teleurstellingen en tegenslagen heen te zetten en weer te geloven in hun ondernemersdroom. Een tijdje geleden ontmoette ik een meneer die mij wilde doen geloven dat wensdenken een sterke eigenschap is van ondernemers. Ik geloof daar niet zo in. Ik zie liever hardwerkende ondernemers die anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Realisten! lees verder...


J. (Jos) Klaasse Szn RB, 05 April 2018 | Gepost in toekomst, economie, groeien, anticiperen, onderscheiden, ontwikkelen, kansen, concurreren, strategie 0 comment(s)

Personeelsfeest en loonbelasting

Personeelsfeest en loonbelasting

Hoe moet u omgaan met de kosten van een personeelsfeest? Wat zijn de gevolgen voor de loonheffingen?

Hieronder zal ik aangeven wat de gevolgen zijn van een personeelsfeest op de af te dragen loonheffig. Speciale aandacht hierbij voor de deelname van uitzendkrachten aan een personeelsfeest.
Lees verder...


G. (Gerben) Tronchet, 15 March 2018 | Gepost in personeelsfeest, personeel, uitzendkracht, loonheffing, loonbelasting, eindheffing, werkkostenregeling 0 comment(s)

De AVG nadert met rasse schreden !!

De AVG nadert met rasse schreden !!

Op 6 april 2016 heeft het Europees Parlement de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aangenomen. In het Engels: General Data Protection Regulation (GDPR).

De publicatie van deze verordening is 4 mei 2016 geweest waarop deze 25 mei 2016 in werking is getreden.

De lidstaten van de Europese Unie moeten uiterlijk 25 mei 2018 de verordening in hun land toepassen (lees: handhaven) en heeft bovendien directe werking. Dat wil zeggen dat de Nederlandse wetgever de AVG niet apart hoeft te implementeren in nationale wetgeving. lees verder...


ing. E.J (Ewout) Verschoor AA, 05 March 2018 | Gepost in AVG, privacy, privacywetgeving, datalekken, cybercrime, digitalisering, persoonsgegevens 0 comment(s)

Wet DBA wordt vervangen, wat nu?

Wet DBA wordt vervangen, wat nu?

Van uitstel komt afstel, de Wet DBA (Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) is daar geen uitzondering op. Het nieuwe kabinet (Rutte III) gaat de wet vervangen zoals in het regeerakkoord werd gepresenteerd. Maar wat betekent dit in concreto voor de  ZZP’er en zijn of haar opdrachtgever? Lees verder...

 

 


mr. M.P.M. (Marc-Jan) Holslag RB , 09 January 2018 | Gepost in 0 comment(s)