Coronavirus (COVID-19): Onze aanpak

Coronavirus (COVID-19): Onze aanpak

In de afgelopen dagen is er veel berichtgeving over de Coronavirus uitbraak in Nederland. Niemand weet wanneer nieuwe gevallen van het virus een piek zullen bereiken, hoeveel mensen het zullen oplopen of wanneer het verdwijnt. Helaas lopen we allemaal tegen hetzelfde probleem aan, we weten enkel wat nu bekend is. Gezien de huidige bezorgdheid over COVID-19, hebben we de onderstaande informatie opgesteld om u te helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen over ons vermogen om door te gaan met het leveren van diensten. Lees verder...


drs. G.A. (Gerben) Buth AA, 17 March 2020 | Gepost in fidor, algemeen 0 comment(s)

De voordelen van digitaal declareren

De voordelen van digitaal declareren

Eind 2019 hebben we meeste werknemers toegang tot een eigen portaal waar iedere maand de nieuwe salarisstrook digitaal beschikbaar is. Voor ondernemers is dit een flinke besparing in tijd, geld en papier en wordt voldaan aan de AVG wetgeving. Maar is er nog meer te besparen? Ja zeker! In deze blog de voordelen van het digitaal declareren. Voor het declareren van onkosten of zakelijke kilometers moet vaak eerst een eigen declaratieformulier ingevuld worden. Daar moeten de nodige bewijsstukken (bonnen) bijgevoegd worden. Vervolgens moet akkoord gevraagd worden van de leidinggevende, daarna kan het door naar de salarisadministratie.  Lees verder..


G.P. (Gerben) Tronchet, 18 December 2019 | Gepost in digitalisering, digitaal, loket.nl, loonadministratie 0 comment(s)

Prinsjesdag 2019: Koopkracht stijgt, vergroening zet door

Prinsjesdag 2019: Koopkracht stijgt, vergroening zet door

Het op Prinsjesdag naar buiten gebrachte belastingplan 2020 bevat diverse maatregelen die de inkomstenbelasting verlagen en (meer) werken lonender maken. Naast een verhoging van de arbeidskorting en de algemene heffingskorting wordt ook het toptarief in de inkomstenbelasting sneller dan aanvankelijk gepland teruggebracht; dit gaat over 2020 49,5% bedragen waarmee voor het eerst in decennia het toptarief beneden de 50% daalt. Lees verder..


Mr. R.J. (Robert) van der Leeden, 11 October 2019 | Gepost in belastingdienst, fiscaal, algemeen, prinsjesdag, ondernemers 0 comment(s)

De kracht van het familiebedrijf

De kracht van het familiebedrijf

Familiebedrijven zijn bedrijven waarvan de zeggenschap en de leiding in handen van één familie zijn. Wanneer leiding en eigendom zijn gesplitst is er in de aard van de zaak geen sprake meer van een echt familiebedrijf. De familie kan wel nog steeds de meerderheid van de aandelen in bezit hebben maar zij hebben het bestuur in handen gegeven van iemand buiten de familie. De echte familiebedrijven zijn vaak ontstaan door opvolging van één of meerdere kinderen of andere familieleden. Soms is dat niet helemaal dé succesformule! Lees verder.. 


ing. Hans Klaasse MBA CMC RB, 24 August 2019 | Gepost in ondernemers, ontwikkelen, algemeen 0 comment(s)

Samenwerken

Samenwerken

Als management consultant probeer ik ondernemers te stimuleren goed na te denken over de structuur van hun organisatie en de kwaliteit van hun besluiten. Ik geef hen adviezen over het ontstaan, bouwen en corrigeren van de organisatiecultuur. Ik help hen om strategische beslissingen te nemen die echt hout snijden. Teleurstellingen en problemen zoveel mogelijk voorkomen. Vooral bij het ontstaan van samenwerkingen is er een zekere ongedurigheid bij ondernemers. Aan de andere kant ben ik als mediator vaak bezig om problemen op te lossen die voorkomen hadden kunnen worden. Een dubbele professie. Een boterham met dubbel beleg of een professioneel risico op een dubbel gevoel? Lees verder..


ing. Hans J. Klaasse MBA CMC RB,  ADR geregistreerd mediator, 03 July 2019 | Gepost in ontwikkelen, ondernemers, algemeen 0 comment(s)