De zakelijke dienstverlening is een zeer diverse sector die ruim een vijfde van de Nederlandse economie vertegenwoordigt. De zakelijke dienstverlening heeft voornamelijk het bedrijfsleven en de overheid als klant. Overheidsconsumptie, bedrijfsinvesteringen en het intermediaire verbruik zijn bepalend voor deze sector. Het ondernemersklimaat en -vertrouwen zijn leidende indicatoren voor de bereidheid van bedrijven om zakelijke dienstverleners in te huren. Het arbeidsintensieve karakter van de sector zorgt ervoor dat de loonontwikkeling in combinatie met de tarief ontwikkeling een belangrijke indicator voor de gezondheid van de sector zijn.

Het goed toepassen van ICT zorgt ervoor dat de productiviteit in de sector verbetert. Dit resulteert in lagere kosten, meer flexibiliteit en betere dienstverlening.

  • In de reissector is de rol van ICT al jaren bepalend voor de winstgevendheid van de organisatie. Online zoeken en boeken is gemeengoed geworden voor de klanten van de reissector. Belangrijk voor reisbedrijven is het invoeren van efficiënte backoffice processen en klant- en marktanalyses om hiermee de klant aan zich te binden.
  • Binnen de accountantssector is ICT niet meer weg te denken. De nadruk ligt op automatisering en digitalisering van de administratie, jaarrekening en aangifte.
  • In de juridische dienstverlening is het nog beperkt doorgedrongen. In de advocatuur zijn het met name de grote kantoren die van de ICT mogelijkheden gebruik maken voor administratieve en ondersteunende processen.
  • In de uitzend- en detacheringssector speelt ICT een steeds sterkere rol in het matchen van vraag en aanbod voor niet-specialistisch werk.
  • Maar ook in de Architecten- en ingenieursbranche, Reclambranche, Schoonmaak en hoveniersbranche is de toepassing van ICT niet weg te denken.

De specialisten van Fidor hebben een sterke IT-focus en onderstrepen deze ontwikkelen. Een belangrijk deel van onze klanten valt binnen de branche Zakelijke dienstverlening. Wij begrijpen de uitdagingen waarmee u te maken krijgt en verzekeren u van efficiënte ondersteuning en betrouwbare adviezen op maat.